lauantai 20. huhtikuuta 2013

Rantapyörän ryhmälenkki, HCR:än peruutus ja kilsan pohjat altaassa!

Rantapyöräyhdistyksen kevät/kesäajot!


Tiistaina tuli osallistuttua ensimmäistä kertaa ryhmäajoon, kun paikallinen Rantapyöräyhdistys aloitti kolme kertaa viikossa tapahtuvat kuntolenkit. Tiistaisin ajetaan vähän reilumpi tempoinen (n. 30-35km/h) vauhtiajo, torstaisin rauhallisempi (n. 25km/h) kuntoajo ja sunnuntaisin 2.5-3 tunnin matka-ajo (n. 25-28km/h). Tiistaiselle lenkille kokoontui jopa 16 pyöräilijää, mikä taitaa olla Rantapyörän uusi ennätys. Päätettiin kokeilla nk. telaketjumuodostelmaa, jossa mennään pari jonossa ja oikealla puolella kärjessä oleva hyppää aina vasemman puolen kärkeen ja siitä johtopaikan vaihtuessa automaattisesti hivuttautuu jonon hännille ja sieltä taas hyppää oikeanpuolimmaiseen jonoon hännille.

eli siis näin!

Oli todella mielenkiintoinen ja innostava kokemus ajaa ryhmässä. Ei mennyt kauaa, kun telaketju alkoi muodostumaan ja toimimaan jotenkin järkevästi. Välillä hirvitti ohittelevat autot, mutta nopeasti siihenkin tottui. Tommoisen letkan ohittaminen on vähän kuin rekan ohittaisi, paitsi ettei me tietysti ihan niin kovaa mennä :P Mulla tuli kotimatkoineen yhteensä 64km lenkille mittaa. Telaketjuilu mentiin 28.5km/h keskarilla ja täytyy sanoa, että menipä helposti tollainen vauhti ryhmässä ajaen. Koko ajan tuntui, että joutui jarruttelemaan vauhtia. Innolla odotan tiistain nopeita lenkkejä, katsotaan käykö siellä jo matkavauhti hirvittämään. Kuulemma keskarit menivät jo loppukesästä 37km/h paremmalle puolelle. Sitä vauhtia ei kyllä yksin montaa sekuntia jaksa :P

Urheat Rantapyöräläiset kelistä riippumatta telaketjuilevat autoilijoiden kiusaksi pitkin Hurukselantietä.


Helsinki City Run


Päätin eilen illalla olla osallistumatta Helsinki City Runiin tänä vuonna. Konsultoin lääkäriveljeä ja hänen mielestä vaikka akilles lähtisikin parantumaan nyt äkisti niin ei ole järkevää juosta kahden viikon päästä puolmaratonia. Nyt kun on rypenyt tän päätöksen kanssa viimeiset pari viikkoa niin on pieni helpotus, kun se tuli tehtyä. Yritän saada maanantaina ajan lääkärille ja katsotaan jos saisin kalasteltua itselleni kortisonipiikin jos siihen on tarvetta ja se edistäisi parantumista.

Nyt vaan peukut pytyyn, että saisi tämän vaivan hoidettua pois ja saisi taas juoksun ohjelmaan takaisin. Voin sanoa, että ikävä on jo! Mitä veljellenikin sanoin, yritän positiivisesti nyt suhtautua tähän vaivaan. En usko, että olisin keskittänyt aikaa niin paljon fillarointiin ja uintiin jos mun juoksutreenit olisi mukana treeniohjelmassa. Toivotaan, että kun jalka tulee kuntoon en huomaa taantuneeni puoli vuotta taaksepäin treeneissä :/

Kilsan pohjat!


Uinnista tuli sellaisia ilouutisia tällä viikolla, että tekniikkaryhmästä on ollut selkeästi konkreettista hyötyä mun uintivauhdille. Olin maanantaina altaassa ja päätin kokeilla miltä kilsan vauhti tuntuu suht rennolla vedolla ja pyrkien oikeaan tekniikkaan. Kun ensimmäiset 550m oli takana, huomasin että nyt on mahdollisesti enkka-aika tulossa. Siitä eteenpäin hiukan kiristin vauhtia ja viimeiset 100m vedettiin urku auki. Loppuaika oli 18:31 mikä taitaa olla kuutisen sekuntia vanhaa ennätystä parempi. Varmasti jos alusta asti ottais vähän kovemman vauhdin niin tuosta saisi lisääkin sekunteja pois. Toivoisin, että saisi puhkaistua itsensä tuonne 17 minuutin puolelle tänä keväänä/kesänä. Harvemmin tulee enää ennätyksiä tehtyä, joten tälläiset kyllä piristää päivää ja treenausta.

Keskiviikkona oli sitten tekniikkaryhmän treenit aiheena rintauinnin käännös ja hypyt, jokaisen triathlonistin ykköstreeniaiheet! :P Eilen kävin vielä soolouinnilla. Siellä kokeilin ensimmäistä kertaa vähän "oikeampaa" uimaharjoittelua. Mulla oli alku- ja loppulämmittelyt ja vetäsin 10 x 100m vetoja n. 1:51 ajalla ja 8sek. palautuksilla. Vauhti tuntui sopivalta ja pysyin hyvin tuon 1:51 vauhdissa, aika usein itseasiassa tuli enemmän kuin tuo 8sek. venailua. En tiedä sitten tarkoittaako se, että pitäisi muutamalla sekunnilla tipauttaa tuota satasen tavoiteaikaa. Noh, oli kuitenkin ihan mukavaa vaihtelua mun nyt kohta vuoden jatkuneeseen yksitoikkoiseen uintitreeniin.

Uutta kirjallisuutta


Posti ilahdutti tällä viikolla parilla uudella kirjalla, jotka tilasin. Ensimmäinen on Joe Frielin "Your Best Triathlon" ja toinen ihanan Chrissie Wellingtonin "Life Without Limits". Mulla on vielä "Born to Run" kesken, joten nää todennäköisesti saa odottaa aikaa kun ulkona on niin lämmin, että voi takapihalla lueskella kirjaa rauhassa ja nauttia auringonpaisteesta. HAH! Niinku sellanen kesä olis edes tulossa. Mulla alkaa usko loppumaan tän kevään kanssa. Aivan uskomatonta shaissea ollut tää loputtoman pitkä Game-of-Thrones-talvi! Yhtään lämmintä päivää ei oo vielä ollut ja lämpötilä ei ainakaan Kotkassa oo kertaakaan noussut yli seitsemän asteen. WTF, kevät?!?!?? Joo, facebookin puolella onkin enemmän kuin tarpeeksi ollut mulla avautumista tän kelin suhteen. Mutta onneksi on sentään lumet jo sulaneet ajoteiltä ja hiekat pöllytetty niin, että voi hyvällä omallatunnolla myllytellä Madonnalle menemään.

Hyviä treenejä kaikille ja nauttikaa jos ootte kaikinpuolin terveenä ja jos ette ole niin keskittykää siihen, mitä voitte tehdä, se on tän blogistin oivalluksia treenauksen saloihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti