sunnuntai 4. tammikuuta 2015

7 päivän mehupaasto

OPERAATIO KEHON RÄJÄYTYS 2015!



Pitkän tauon jälkeen olisi taas jotain asiaa blogiin. Olen oikeastaan koko loppuvuoden 2014 jättänyt pitkiä jäähyväisiä kaikelle epäterveelliselle. Huomattavasti liian pitkiä jos omaa kroppaa katsoo sillä kiloja on tullut todella paljon lisää ja oma yleinen hyvinvointi on laskenut paljon siitä mitä se on ollut. Tämän lisäksi treenien määrä on ollut aivan minimaalista. Juosta en ole voinut joulukuun alusta lähtien sillä onnistuin jonkinnäkoisen rasitusvamman saamaan oikeaan kantapäähäni. Joten olen käynyt kävelemässä, salilla ja uimassa pari kertaa viikossa. Se on ollut joulukuun kuvio pitkälti ja oma henkinen ja fyysinen hyvinvointi on kärsinyt tästä loppuvuoden sekoilusta. Vielä kun lisää uudenvuoden aaton, jolloin syötiin pitsaa, karkkia, suklaata ja limskaa ja joka iloisesti päättyi puoli tuntia ennen vuoden vaihtumista vessanpöntön halaamiseen oli alkuvuoden kuvio selvä itselleni.

Mitä paastoon kuuluu?


Alkuperäinen tarkoitus alkuvuodelle 2015 oli pitäytyä kasvisruokavaliossa tammikuun ajan, mutta koska olen joitakin vuosia takaperin kokeillut mehupaastoa päätin yrittää sitä uudelleen. Mitään valmiita paastopaketteja en ostanut vaan noudattaen netistä löytämiäni vinkkejä hain paastoon suositeltuja täysmehuja ja muuta paastoon kuuluvaa:


  • Biottan Ananas, monihedelmä ja mustaselja täysmehua
  • Pfannerin punajuuri- ja porkkanatäysmehua
  • Pari kiloa sitruunoita + cayannepippuria
  • Molkosan heratiivistettä
  • Cynara artisokkauutetta
  • Pari hyvältä kuulostavaa yrttiteetä
  • Herbamaren kasvislientä
  • Arctic Nutritionin lisäravinteita
  • Suolihuuhtelupussi


Sitruunoista puristan mukillisen mehua aamuisin ja sekaan pistän hieman cayannepippuria, joka on muuten yksi kamalan makuisimpia nesteitä, jota olen suuhuni pistänyt, Molkosan heratiivistettä vatsan ja aineenvaihdunnan toimintaa tehostamaan, Cynara artisokkauute tehostamaan ruoansulatusnesteiden eritystä ja edistämään myös aineenvaihduntaa, Arctic Nutritionin lisäravinteista käytän



Suolihuuhtelupussiin liittyy ihana aamuinen rituaali, jonka yksityiskohtia ei tarvi varmaan enempää paljastaa. Mutta sen verran pitää sanoa, että tämäkin oli loppujen lopuksi hyvin pieni vaiva verrattuna siihen ajatustyöskentelyyn, jota toiminto aiheuttaa. Suolihuuhtelu on tärkeä osa paastoa, sillä luonnollisesti mehupaaston aikana suolen käyttö lakkaa ja kaikki karsta ja kuona mitä suoleen jää kuivuu ja jämähtää sinne. Paaston aikana suolihuuhtelulla ei ole pelkästään puhdistava vaikutus vaan pidemmillä paastoilla suolihuuhtelu pitää suolen terveenä ja toimivana.

Voisi kuvitella, että tuollaisella setillä ei tälläinen yli satakiloinen miehenjärkele montaa päivää elä, mutta tällä hetkellä porskutan kolmatta päivää ja olo on erinomainen. Aamulla kun tänään heräsin kuudelta ihan ilman kelloa olo oli kuin olisi jonkun pitkän lenkin jälkeinen endorfiinipölly hieman lievempänä versiona. Vatsassa vointi on erinomainen ja näläntunne on ainakin ensimmäisen kolmen päivän aikana pysynyt hyvin poissa. Uskomatonta kuinka pari lasia mehua pitää tälläisen suursyömärin kylläisenä. Unirytmit on loksahtaneet kohdalleen ja minun on hyvin vaikea yrittää valvoa kymmenen jälkeen. En tiedä onko tämä paaston aikaansaamaa, mutta yleensä valvominen ei ole tuottanut minulle mitään ongelmia ja unirytmit on hyppineet aivan miten sattuu, johtuen osaltaan vuoroduuneista myös.

Kirjoittelen fiiliksistä lisää kunhan olen saanut paaston päätökseen.

2 kommenttia: