maanantai 4. maaliskuuta 2013

Helmikuun summausta

Helmikuu on onnellisesti takanapäin. Treenien osalta homma meni pulkkaan vähän vaatimattomammin kuin olisi rahkeita ollut. Tämä suurelta osin johtui mahdottomasta työmäärästä, joka käytännössä katsoen rajoitti päivittäisen treenaamisen. Duuneja tuli tehtyä kahdessa eri työpaikassa saadaakseni massit kasaan maantiepyörää varten. Nyt vihdoin pyörärahat on saatu kasaan ja ensi perjantaina pitäisi tyttö hakea kotiin! Intiimivalokuvaussessio siis tulossa blogiin piakkoin ;) Valitettavasti duuneja joutuu jatkamaan koko kevään kahdessa duunissa sillä ostoslista triathloniin liittyen on pitkä kuin nälkävuosi. Luojan kiitos kaikkia näitä ei tarvi joka vuosi ostaa. Välillä tuntuu, että tämä triathlon on varsinaista välineurheilua. Tulevia hankintoja on märkäpuku, uudet juoksukengät (olen harkinnut On Runningin CloudRunner mallia, onko kellään kokemuksia kengistä?), pyöräilykengät, sykemittari, jalkapumppu, kypärä ja paljon paljon muuta.

Uinti


Eniten ehkä harmittaa uinnin vähyys treenauksessa. Kuukauden aikana tuli uitua vain säälittävät 9.5km. Lupasin itselleni, että tässä kuussa otetaan takaisin tuota. Ainakin sen 20km yritän saada mittariin tässä kuussa, jotta on jonkinlaista pohjakuntoa, kun uinnin tekniikkakurssi alkaa pääsiäispyhinä. En ole vastaavassa uintiryhmässä (tai itseasiassa aikuisiällä missään urheilupainoitteisessa ryhmässä) koskaan ollut, joten se tulee olemaan uusi kokemus. Innolla otan vastaan tilaisuudet kehittää uintitekniikkaani. Homma on tähän asti mennyt täysin mutu-tuntumalla, joten mukavaa saada ammattilaisen ohjausta sekä tärkeimmin jonkinlaista tuntumaa "oikeisiin" uintiharkkoihin eikä mun yksitoikkoisiin 1-3km uintisetteihin.

Juoksut


Juoksuja helmikuussa kertyi 91.1km. Se on ihan itseäni tyydyttävä määrä. Muutama todella hyvä juoksu tuli helmikuulle, kuten se edellisessä postauksessa mainitsemani 13km ennätysjuoksu. Tuntuu, että juoksun suhteen mulla on semmonen hurja nälkä mennä eteenpäin. Nyt kun olen hiffanut nuo pk-lenkit ja intervalliharjoittelun niin intoa tuntuu löytyvän sekä tuloksiakin on alkanut tulemaan. Katsotaan mitä se kevät tuo tullessaan, mutta eiköhän, jos terveenä pysyn ja ei mitään haavereita satu, Helsinki City Runnilla ole tulossa mun puolimaraton pohjat. Tässä muuten eilisestä intervallijuoksusta vähän statistiikkaa:
Vauhtia alkaa mukavasti löytymään noilla kilsan vedoilla. Loppuvetoonkin säästyy aina vähän energiaa, että sen pystyy vetämään kaikkein vauhdikkaimmin kilsan vedoista.

Pyöräily


Aikaisemmin mainitsemani Talvikilometrikisa on kivasti tuonut lisää pontta ulkona pyöräilyyn. Tämänkaltaisia pyöräilyjä syntyi helmikuun aikana yhteensä 374km. Siihen päälle kuntopyöräilyt niin päästään yli 400km. Toivotaan, että maaliskuun aikana päästäisiin näistä pakkasista ja lumista eroon, että voisi kunnolla aloittaa pyöräilyn. Tällä hetkellä ainakin Kotkassa pakkaset paukkuvat ja luntakin tulee tasaiseen tahtiin. Pyöräily on edelleen mulle se suuri tuntematon, mutta piakkoin siihen saadaan toivottavasti jotain kontekstia.

Loppuun voisi mainita, että hieman onnenkantamoisella sain Finntriathloniin majoituksen meidän köörille ihan kisa-alueen vierestä. Kiitokset suuret tästä Finntriathlonin Joonakselle, joka toimi välikätenä asunnon välittämisessä. Olin jo vähän huolissani tuon majoituksen suhteen, kun lähialueen majoitukset olivat pitkälti täynnä. Hyvä etten tässäkään asiassa lähtenyt hätiköimään.

Nyt unta palloon ja huomen aamulla taas kuudelta sorvin ääreen. Oikein hyvää treenintäyteistä viikkoa kaikille. Mun viikkoon kuuluu ainakin pitkä pk-lenkki, uintia ja jonkinmoinen määrä fillarointia.

1 kommentti: