sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Ennätysjuoksu ja THE Fillari!

Talvipäivän nautiskelua


Olipas mahtava talvipäivä tänään! Olen käyttänyt päivän oikein hyvissä merkeissä. Nukuin yli puoleen päivään viikon varrella tulleita univelkoja kuittaillen. Aamulla vetäisin tuoremysliä, jugurttia, banaania ja tuoremehua ja kuuntelin mun Spotify-chillout-playlistiä, johon olen yli parin vuoden ajan keräillyt tyylilajiin sopivia kipaleita. Saman soittolistan kuuntelu jatkui sitten luurit päässä auringonpaisteesta ja luonnosta nauttien fillarin selässä pitkin maita ja mantuja. Fillarointitahti oli todella todella hiljaista joka sopi kyllä tähän sunnuntaihin kuin nenä päähän. Kävin matkanvarrella mun äidin haudalla hiljentymässä ja omenan syömässä. En ole tälläisiä rauhallisia fillarointeja tehnyt (jos ei työmatkoja lasketa) kuin aniharvoin ja siinä ehkä syypäänä tämä synkkä talvi, jossa aurinko ei ole paljon ollut meitä ilostuttamassa.Tällä viikolla mulla oli aivan mieletön määrä duuneja. Laskin, että tein ma-to välisenä aikana yhteensä 62 tuntia töitä ja ne vetivät kyllä mun kropan aivan totaaliseen jumitustilaan perjantaiksi, jolloin sanouduin irti tästä hulluudesta ja otin vapaapäivän, jonka vietin totaalilevossa. Fyysisyyttä ei ainakaan torstaipäivän duuneista puuttunut mikä oli ihan hyvä, koska mua on vähän harmittanut, kun on viimeisen parin viikon aikana treenimäärä ollut aika pieni johtuen näistä duuneista.

Ennätysjuoksu


Lauantaina olin sitten toipunut ja päätin viime hetkellä vaihtaa suunnitellun maratonspinningsession juoksuun. Menin alkulämmittelyihin ulos ja mulla oli jaloissa jotenkin mahtavan hyvä fiilis. Tää sai mut päättämään, että tänään mennään ja lujaa eli siis aluksi täysillä ja lopuksi niin kovaa kuin pääsee. Tää on mun nuoruudessa opittu "Karhuvuori-ghettostyle" -tyyli, jolla ravattiin ystäväni Mikan kanssa paikallista 5km pururataa kilpaa :) Tässä lopputulokset mun tän hetkisestä pitkänmatkan ennätysjuoksusta:
Aivan mahtava parannus mun vanhaan ennätykseen. Vanhassa (14km) ennätyksessä tais olla 5:09 min/km vauhti, eli nyt mentiin yli 20sek/km nopeampaa. Juoksun alussa, heti ensimmäisellä askeleella, mulla jotenkin niska naksahti omituisesti ja se ensimmäiset kymmenen minuuttia vähän häiritsi juoksua, kun en oikein pystynyt päätä kääntämään ja niskakipu on jatkunut tänne sunnuntai-iltaan. Oon suht varma, että tää johtuu tosta mun ylityöputkesta. Täällä olisi siis yksi triathlonisti hierojan tarpeessa. Muuten juoksu sujui erittäin hyvin. Pystyin lopussa vielä lisäämään vähän höyryä vaikka pitkälti kaikki oli pelissä lenkin aikana.

Olen tälläisiä lenkkejä vältellyt ja keskittynyt juoksemaan pk-lenkkejä ja intervallijuoksuja. Tämän päälle monipuolinen suht terveellinen ruokavalio ja Arctic Nutritionin ravinnelisät on varmasti ollut avainasemassa mun tän hetkisestä kunnosta. Pitää jatkaa tällä kaavalla jos vaikka homma jatkuis noususuhdanteisena :)

TREK MADONE 5.2


Juuri tunti sitten löin kaupat lukkoon pitkään harkitsemastani maantiepyörästä. Kaupankäynti sujui oikein hyvin ja joustavasti. Sain vielä kaupanpäällisiksi tekniikkarullat, joten pääsee vähän sisätiloissa testaamaan tyttöä ennen lumien sulamista. Tämänlainen kaunotar on tulossa mulle lähiviikkoina:


5 kommenttia:

 1. Hieno pyörä. eikös tuo ole mallia 5.2?

  VastaaPoista
 2. Totta! Lukihäiriö iski taas :)

  VastaaPoista
 3. Uskaltaako kysyä, että oliko arvokas?

  VastaaPoista
 4. Uskaltaa kysyä :) edullisestihan tuo lähti. Alle kahteen tonniin. Rungon, osat ja lisävarusteet huomioiden se on mielestäni oikein hyvä diili.

  VastaaPoista